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Wednesday, February 17, 2010

Orejas de Carnaval

What better way to start this blog than to start with food! Carnival is celebrated in many different ways throughout the world, and there are special food items that are only available during the Carnival period. Today I made Orejas de Carnaval (Carnival Ears) which is a typical Galician receipe. Easy to make, and a delicious crisp snack.



All you need is
* 375gr flour
* 3 eggs
* 50 gr butter
* 150 gr sugar
* some salt and some tepid water
* a teaspoon of yeast
* a bit of aniseed brandy (or aniseed spices used for Christmas cookies > that´s what I used)
Mix the ingredients, leave to rest for about 25 minutes. Take little portions of the dough and form mini pancakes (can be round or oval or just torn pieces of dough). Fry in hot oil. When cold, sprinkle with confectioners sugar (cinnamon is optional). Enjoy!


¡No puede haber mejor comienzo para este blog que con una receta. Carnaval se celebra de muchas maneras diferentes en el mundo y también hay muchas comidas típicas que sólo se hacen estos días. Hoy preparé OREJAS DE CARNAVAL, una recta gallega. Es fácil de hacer y una merienda ríca y crujiente. Se prepara de la siguiente manera: Mezcla bien 375 gr de harina, 3 huevos, 50 gr de mantequila, ecencia de anis (4-5 gotas), 1 cucharada de levadura, 150 gr de azúcar, agua templada, sal. Dejar reposar unos 25 minutos. Depues freir la orejas en abundante aceite. Espolvorear con azúcar de repostería (canela es opcional). ¡Disfrutad!


Welchen besseren Start für meinen neuen Blog kann es geben als mit einem Rezept anzufangen. Karneval wird auf der gesamten Welt anders gefeiert und überall werden regionale Spezialitäten angefertigt, die es nur in der Karnevalszeit gibt. Heute habe ich OREJAS DE CARNAVAL (Karnevalsohren) gemacht, ein typisch galizisches Rezept. Sehr leicht zu machen und ein leckerer und knackiger Snack. Vermengt 375 gr Mehl, 3 Eier, 50 gr Butter, ein paar Tropfen Anisschnapps (oder Anisgewürze aus der Weihnachtsbäckerei), 1 Teelöffel Hefe, 150 gr Zucker, lauwarmes Wasser und Salz. Laßt den Teig 25 Minuten ruhen und formt dann handteller große Teiglappen (rund, eckig, egal), die ihr dann in viel heißem Fett ausbackt. Guten Appetit!



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